Blind kiest voor middenveld: "Maar het is geen 'big deal'"

8 oktober 2014, 07:58

Daley Blind is bij zijn nieuwe club Manchester United voorlopig middenvelder, maar in het Nederlands elftal blijft hij vooral linksback. De oud-Ajacied vindt het allebei prima, maar geeft in De Telegraaf toe dat hij zijn voorkeur uitgaat naar het middenveld. Daar is de concurrentie bij Oranje echter groot, weet hij.

"Het is bekend dat ik tussen beide posities goed kan schakelen en ik weet wat er wordt gevraagd. Dat verwatert niet zo snel", zegt de zoon van assistent-bondscoach Danny Blind. "Het middenveld heeft mijn lichte voorkeur. Maar op linksback voel ik me net zo fijn en ik maak er geen probleem van om daar te spelen. Op het middenveld van Oranje kunnen ook andere jongens spelen. Nigel de Jong is bijvoorbeeld een belangrijke schakel. Je hebt Jordy Clasie en nog meerdere opties. Als de trainer me nodig heeft op het middenveld, zal ik daar spelen en daar zal ik me goed voelen. Maar dat is op de linksbackpositie ook zo. Dus het is voor mij geen big deal."

Bij het Nederlands elftal en Manchester United heeft Blind één dezelfde teamgenoot, namelijk Robin van Persie. De aanwezigheid van zijn landgenoot was prettig voor Blind in zijn eerste weken in Manchester: "Hij heeft me in het begin ontzettend veel geholpen. Robin vertelde hoe laat we op het veld moesten zijn, waar ik mijn schoenen kon laten staan, de kleine dingetjes die je even moet ondervinden als je ergens nieuw bent."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen