Hiddink: "We kunnen weer fris vooruit met Oranje"

16 december 2014, 08:10

Na afloop van de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland (6-0 winst) deed Guus Hiddink enigszins mysterieus over zijn toekomst bij het Nederlands elftal, maar afgelopen zaterdag kwam er een einde aan de speculaties over de bondscoach. Hij blijft, ondanks de magere prestaties en de daaruit voortvloeiende kritiek, aan tot het EK 2016 in Frankrijk.

Hiddink heeft niet lang hoeven nadenken over zijn besluit om door te gaan bij Oranje, geeft hij aan tegenover de NOS. "Nee, we evalueren altijd na een blok van wedstrijden. Wat is er goed gegaan en wat niet? Dat hebben we ook na de wedstrijd in november (Nederland - Letland, red.) gedaan. We hebben een aantal gesprekken gehad. Dat ging prima, dus dan kunnen we ook fris vooruit", benadrukt de bondscoach van Nederland.

Er zat overigens wel een achterliggende gedachte achter het feit dat de Varssevelder na het treffen met Letland enigszins vaag deed over zijn toekomst. "Daar had ik af en toe reden toe. Het zinde me nog niet helemaal, het gaat me dan vooral om hoe ik mijn stempel wil drukken bij Oranje. Dan ga je niet de vriendelijkheid uithangen", aldus Hiddink, die de afgelopen maanden veelvuldig doelwit was van kritiek. "Op de buitenwereld heb ik geen invloed. Er zijn zoveel meningen. Wat kan ik daaraan doen? Ik ga niet alles volgen en kijken."

Op 28 maart staat er weer een test op het programma voor Oranje. Dan speelt onze nationale ploeg een thuiswedstrijd tegen Turkije, in de EK-kwalificatiecampagne. "Tegen Letland zat er veel elan in de ploeg, we gaan met een goed gevoel naar maart", besluit Hiddink optimistisch.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen