Kazim bezorgt mager Feyenoord volle winst in Breda

21 december 2014, 16:19

Een bewogen eerste seizoenshelft is voor Feyenoord toch nog goed geëindigd. De ploeg uit Rotterdam won in het Rat Verlegh Stadion met 0-1 van NAC Breda en nam de derde plaats in de Eredivisie zo over van PEC Zwolle. Colin Kazim-Richards was, met zijn zevende competitiegoal van dit seizoen, de matchwinner.

Met de derde plaats op de ranglijst halverwege het seizoen kan toch nog gesproken worden van een redelijke eerste seizoenshelft. Want hoewel de titel uit het zicht is, zal iedereen in Rotterdam-Zuid eind september getekend hebben voor een derde plek halverwege het seizoen. Na zes duels had de ploeg namelijk pas vijf punten, onder meer omdat er thuis verloren was van Willem II, FC Utrecht en Ajax. Een rampseizoen leek in de maak, maar vanaf eind september ging het lopen.

Colin Kazim-Richards, de veelal verguisde spits van de Rotterdammers, was in Breda opnieuw belangrijk voor Feyenoord. De Turkse Brit maakte na ruim een half uur de 0-1, een doelpunt dat min of meer uit de lucht kwam vallen. Hij schoot de bal, na een handig tikje van Luke Wilkshire, vanuit een moeilijke hoek achter NAC-keeper Jelle ten Rouwelaar.

Ook na de pauze was het spel van Feyenoord niet best, maar de ploeg wist de krappe voorsprong vast te houden. Het in degradatienood verkerende NAC Breda knokte voor wat het waard was, maar beschikt op dit moment niet over genoeg kwaliteit. Met een fraaie kopstoot was spits Stipe Perica in de slotfase nog wel dicht bij de 1-1, maar doelman Kenneth Vermeer voorkwam met een katachtige redding een treffer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen