Barcelona boekt zwaarbevochten zege op Atlético

22 januari 2015, 00:06

FC Barcelona heeft woensdag een eerste tik uitgedeeld aan Atlético Madrid. De Catalanen wonnen de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Copa Del Rey dankzij een makkelijk gegeven strafschop met 1-0. Lionel Messi schoot pas in de rebound raak.

Hoogstaand was het duel in Camp Nou niet bepaald, maar vermakelijk was het zeker. De gemoederen liepen in Barcelona hoog op. Fernando Torres kreeg van Atlético-trainer Diego Simeone een basisplaats, maar keerde na rust niet meer terug in het veld.

Luis Suarez eiste in het af en toe heetgebakerde duel een negatieve hoofdrol op. De aanvaller verprutste in de eerste helft een grote mogelijkheid. Zijn optreden in het tweede bedrijf verdiende allerminst de sportiviteitsprijs. De Uruguayaan kreeg het aan de stok met landgenoot Diego Godin en deelde de verdediger uiteindelijk een onsportieve beuk uit. Ook liet de oud-Ajacied zich meerdere malen erg gemakkelijk vallen.

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel vijf minuten voor tijd. Messi mocht vanaf elf meter aanleggen nadat Sergio Busquets gewillig naar de grond ging na een schopje van Gabi. De poging van de Argentijn werd in eerste instantie gekeerd door Atlético-doelman Jan Oblak, maar in de rebound was het alsnog raak. Het betekende de 28e seizoenstreffer van Messi.

FC Barcelona en Atlético Madrid staan volgende week in Estadio Vicente Calderón tegenover elkaar voor de return.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen