"In Turijn zie je niet dat we tegen degradatie vechten"

23 februari 2015, 19:47

In de Bundesliga zijn de prestaties van Borussia Dortmund dit seizoen absoluut niet om over naar huis te schrijven, maar in Europa presteert de Duitse topclub deze jaargang zeer naar behoren. Die Borussen eindigden als eerste in een groep met Arsenal, Anderlecht en Galatasaray. De huidige nummer twaalf van de Bundesliga, die de afgelopen drie duels in competitieverband won, strijd met Juventus om een plaats bij de laatste acht.

Het eerste deel van het tweeluik tussen Juventus en Dortmund wordt dinsdagavond in Turijn afgewerkt. "We zijn nooit meer gemotiveerd geweest voor de Champions League dan voor de Bundesliga", zei coach Jürgen Klopp op zijn perspraatje in aanloop naar het duel met de Italianen over het contrast tussen de prestaties binnen en buiten de landsgrenzen. "In de CL krijgen we gewoon wat meer ruimte. We weten dat we nog steeds degradatie vechten, maar dat zal je in Turijn niet zien."

Klopp is op zijn hoede voor de geslepen kampioen van Italië. "Juventus is een zeer ervaren team, beide teams hebben kans om door te gaan. Tactiek is zeer belangrijk in Italië, maar wij weten er ook het een en ander van", aldus de coach van Dortmund, die blij is dat de eerste seizoenshelft erop zit. "De belangrijkste verandering is onze fysieke gesteldheid. We wisten dat we veel sterker zouden zijn in de tweede seizoenshelft."

Dortmund moet het in Italië stellen zonder de al langer geblesseerde Kevin Grosskreutz. Sebastian Kehl en Sven Bender zijn vraagtekens, Erik Durm heeft nog weinig wedstrijdritme en Jakub B?aszczykowski is pas net terug.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen