Melis: "Ik denk elke dag wel even aan het WK"

Ger
6 februari 2015, 09:54

Manon Melis kan niet wachten om met de Oranje Leeuwinnen deel te nemen aan de mondiale eindronde in Canada. Deze week begint de voorbereiding van het team met een eerste trainingskamp en een oefenwedstrijd op zaterdag tegen Thailand, eveneens een WK-ganger.

"Ik denk er elke dag wel even aan. Zo van: oh ja, in juni gaan we naar het WK", zegt de 28-jarige Melis in gesprek met de NOS. "Die gedachte werkt stimulerend. Zeker nu de voorbereiding met veel fysieke trainingen is begonnen." De topscorer aller tijden van de Oranje Leeuwinnen ziet kansen voor haar ploeg, dat op het WK in een 4-3-3 formatie zal gaan spelen. "Ik denk dat het halen van de tweede ronde mogelijk is. Het is erg leuk dat we tegen het gastland Canada spelen. Een vol stadion, veel aandacht. Van China weet ik dat ze best goed zijn en dan heb je nog Nieuw-Zeeland. Die noemen wij 'renkippen', want die houden nooit op. Superfanatiek zijn ze, maar qua techniek zijn wij beter."

Als Oranje goed presteert, kan de ploeg zich kwalificeren voor de Olympische Spelen. En in 2017 is het EK in Nederland. Melis: "Daar wil ik natuurlijk allemaal bij zijn, maar ik weet ook dat je sommige dingen niet kunt plannen in het leven. Kinderen krijgen, bijvoorbeeld. Ik ga aan het einde van het jaar proberen alles op een rijtje te zetten. En dan beslis ik of ik doorga."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen