Van Gaal droomt van derbyzege: "Grote stap zetten"

11 april 2015, 12:37

Het is derbyweekend in Manchester. Morgen (zondag) neemt Manchester United het op eigen veld op tegen Manchester City. De kraker is een wedstrijd op zich, maar ook één die belangrijk is voor de verhoudingen in de top van de Premier League. Beide ploegen zijn namelijk verwikkeld in een spannende strijd om Champions League-tickets, waarin de ploeg van Louis van Gaal momenteel de beste papieren heeft. De coach hoopt de rivaal zondag een dreun uit te kunnen delen en droomt van een zege.

Eerder dit seizoen verloor Man United met 1-0 van de aartsvijand. De nederlaag in november was in een fase waarin The Red Devils het moeilijk hadden. Momenteel gaat het United echter voor de wind. De nummer drie van de competitie won de laatste vijf duels en is de dolende stadgenoot gepasseerd op de ranglijst. Als Man United zondag wint van The Citizens, zou dat wel eens de nekslag kunnen betekenen voor Manchester City.

"Ik droom van een zege", zegt Van Gaal op de clubsite. "Elke speler van onze ploeg zal dromen van een overwinning. Wij zijn al dagen bezig met deze wedstrijd en bedenken hoe we de tegenstander kunnen verslaan. We willen winnen omdat we dan een grote stap zetten op de ranglijst." Van Gaal weet dat bij een driepunter Champions League-voetbal binnen handbereik is. "Die plek is dan haalbaar, en dat terwijl maanden geleden niemand behalve ik daar rekening mee gehouden had", zegt de coach. "Als we derde worden kwalificeren we ons voor de CL en hebben we bovendien onze doelstelling verbeterd."

De oud-bondscoach van Oranje weet hoe de wedstrijd leeft in de stad. "Iedereen praat hier over dit duel. Onze spelers beseffen hoe belangrijk het is dat Manchester United morgen van Manchester City wint."

Het eerste fluitsignaal zal zondag om 17.00 uur klinken op Old Trafford.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen