Duitsland en Noorwegen doen Oranje een plezier

15 juni 2015, 23:55
Duitsland en Noorwegen doen Oranje een plezier

Mocht Oranje als derde eindigen in Groep A, is de kans groot dat de ploeg toch verder mag op het wereldkampioenschap voor vrouwen. Duitsland en Noorwegen wonnen maandagavond in Canada hun derde en laatste groepswedstrijd en dat is gunstig voor de Nederlandse vrouwen.

Duitsland en Noorwegen rekenden in hun derde wedstrijd van dit toernooi simpel af met respectievelijk Thailand (4-0) en Ivoorkust (3-1). Hierdoor is titelkandidaat Duitsland groepswinnaar geworden, op basis van het doelsaldo blijft het de Noorse vrouwen voor. Eerder had Duitsland met maar liefst 10-0 van Ivoorkust gewonnen, het onderlinge duel tussen de twee sterkste teams in deze poule eindigde in 1-1.

Thailand is met drie punten derde geworden in Groep B, maar heeft een slecht doelsaldo (-7). Hierdoor staat al zo goed als vast dat Oranje, als het eveneens derde wordt in de groep, een 'betere' nummer drie wordt dan Thailand. Dat is belangrijk, want de vier beste nummers drie van de zes groepen gaan door naar de achtste finale. Op deze ranglijst van nummers drie zou Oranje dan, naast Thailand, nog maar één land achter zich hoeven te laten om verder te mogen op dit wereldkampioenschap in Canada.

Oranje staat na twee groepswedstrijden op de derde plaats in Groep A, met drie punten en een doelsaldo van nul. Het speelt de komende nacht zijn laatste pouleduel, tegen gastland Canada. Bij winst is Oranje zeker van een plek bij de laatste zestien, bij een nederlaag of gelijk is het afhankelijk van anderen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen