Jeugd-EK: Fischer Deense held, ook Duitsland door

23 juni 2015, 22:48   Bijgewerkt: 23 juni 2015, 22:55
Jeugd-EK: Fischer Deense held, ook Duitsland door

Met Viktor Fischer in de hoofdrol heeft Denemarken U21 zich als poulewinnaar geplaatst voor de halve finales van het Europees kampioenschap in Tsjechië. De Denen zegevierden dinsdag in de beslissende groepsronde met 2-0 over Servië U21 en wipten daarmee naar de eerste plaats in poule A, omdat Duitsland U21 niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen gastland Tsjechië U21. De Duitsers gaan wel als nummer twee mee naar de knock-outfase, de Tsjechen en Serviërs liggen eruit.

Met nog één speelronde te gaan hadden alle landen in groep A kans op het bereiken van de halve finales. Uiteindelijk ging Denemarken met de groepswinst aan de haal. Dat is mede te danken aan Viktor Fischer. De Ajacied, in de vorige wedstrijd tegen Duitsland (3-0 verlies) nog invaller, nam in de 47ste minuut als basisspeler de bevrijdende 2-0 voor zijn rekening tegen Servië. Hij kreeg de bal na een vrije trap vanaf de linkerflank voor de voeten en werkte het leder met links in de verre hoek. Rasmus Falk had de Denen in de 21ste minuut al aan de leiding gebracht.

Omdat het duel tussen Duitsland en Tsjechië geen winnaar kende (1-1), bekert Denemarken als nummer één van groep A verder en de Duitsers als nummer twee. Laatstgenoemden mochten even dromen van groepswinst nadat Nico Schulz hen in de 55ste minuut op 0-1 had gezet, maar elf minuten later herstelde Ladislav Krejci het evenwicht en bezorgde Tsjechië daarmee nieuwe hoop op een vervolg van het evenement in eigen land, maar het bleef bij 1-1. In de slotfase ging zelfs de Tsjechische doelman nog mee naar voren, dat mocht evenwel niet baten.

Wie wint de Europa League Finale? Zet één euro in en win €100,00 als je de winnaar goed voorspelt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen