Go Ahead Eagles blijft knap overeind tegen Ferencváros

Jw
2 juli 2015, 22:00   Bijgewerkt: 2 juli 2015, 22:10
Go Ahead Eagles blijft knap overeind tegen Ferencváros

Go Ahead Eagles is donderdag het avontuur in de Europa League gestart met een gelijkspel. De Hongaarse tegenstander Ferencváros kwam vroeg op voorsprong, maar Bart Vriends trok op slag van rust de score gelijk (1-1). Daar bleef het wat betreft doelpunten ook bij, waardoor de Nederlandse ploeg uitzicht houdt op de tweede voorronde. Het zal echter wel moeten scoren in de return.

In Emmen leek het erop alsof de harde kern van een aanstaande kampioen zich had verzameld. De spelersbus van Go Ahead Eagles werd onthaald met een waar volksfeest. En dat zal toch even gek zijn voor de selectie die vorige maand nog degradeerde uit de Eredivisie, maar door de goede score in de Fair Play-competitie Europees voetbal mag spelen. Vanwege de verbouwing van de Adelaarshorst moest de club uit Deventer wel uitwijken naar het stadion van Emmen, wat dus overigens geen invloed had op de sfeer.

Go Ahead Eagles was in het eerste half uur niet opgewassen tegen Ferencváros, dat in deze fase de score had moeten uitbreiden. Roland Lamah (oud-Roda JC) schoot na een knappe individuele actie naast, terwijl doelman Erik Cummins met een knappe redding Gera van zijn tweede doelpunt afhield. Daarna knokten de Eagles zich sterk terug en bleek de thuisploeg te beschikken over een goed gevoel voor timing. In de laatste minuut van de extra tijd kopte Vriends raak uit een hoekschop: 1-1. De captain maakte daarmee zijn fout bij de openingstreffer goed én scoorde de eerste Europese treffer ooit namens Go Ahead Eagles.

In de slotfase vloeiden de krachten weg bij beide ploegen, wat niet verwonderlijk was op deze snikhete dag (30-35 graden). Aan beide kanten werd het daardoor minder spectaculair. Elvio van Overbeek, die dreigend was op de rechterflank, was in de slotfase`nog wel dicht bij de 2-1, maar zijn afstandsschot werd gekeerd. Go Ahead Eagles kan al met al terugkijken op een mooie en bijzondere Europese avond, de eerste sinds 50 jaar. Over een week is de return in Boedapest, waar door een straf van de UEFA overigens geen enkele supporter bij mag zijn. Dat is jammer voor de aanhang van Go Ahead Eagles, maar het kan wel in het voordeel werken voor hun ploeg. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen