Van den Brom: "Ik schat de kansen op fifty-fifty"

29 juli 2015, 19:45

AZ-coach John van den Brom denkt dat zijn ploeg en het Turkse Istanbul BB aan elkaar gewaagd zijn. Beide teams staan morgen (donderdag) in het AFAS Stadion in Alkmaar voor de eerste keer tegenover elkaar in de derde voorronde van de Europa League.

"Ik denk dat de nummer drie van Nederland normaal gesproken redelijk in balans is met de nummer vier van Turkije. Wij kijken uit naar deze wedstrijd. We hebben een nieuw team met vooral jonge spelers, die zo gretig zijn als wat. We onderschatten Istanbul zeker niet, maar ik durf te zeggen dat we klaar zijn voor deze wedstrijd. Ik schat de kansen op fifty-fifty", aldus Van den Brom op AZ.nl.

"Het is een team met veel ervaring, ondanks dat ze pas voor het eerst in de Europa League spelen", analyseert Van den Brom de tegenstander. "Wij missen die ervaring, maar je moet wel wedstrijden spelen om die ervaring op te doen. Dat is voor ons dan ook meteen de grootste uitdaging. We weten wat ons te wachten staat. Ik verwacht niet dat Istanbul BB hier vol op de aanval zal spelen. Hun kracht zit in hun team. Ze kunnen goed verdedigen, compact spelen en op de juiste momenten eruit komen."

"Ik ben morgen tevreden met een goed resultaat en helemaal als dat op een goede manier gebeurt. Een manier die bij mij en AZ past. Je weet dat je thuis de heilige nul in het voetbal moet proberen te houden. Als je daarnaast dan ook nog kan scoren, betekent het dat je wint en een goede uitgangspositie", besluit Van den Brom, die Aron Jóhannsson, terug van de Concacaf Gold Cup, in zijn selectie heeft opgenomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen