De Boer: "De spelersgroep is niet op mij uitgekeken"

5 augustus 2015, 17:17

De uitschakeling van Ajax in de derde voorronde van de Champions League tegen Rapid Wien (2-2 en 2-3) is net zo onverwacht als teleurstellend te noemen. Door het Amsterdamse debacle krijgt coach Frank de Boer een flinke portie kritiek te verwerken. De keuzeheer van de Ajacieden weet dat de eliminatie in de CL-voorronde ronduit dramatisch is, maar toont zich strijdbaar.

"Het is aan mij te bewijzen dat de chemie er nog is", zegt De Boer een dag na de ontluisterende 2-3 nederlaag tegen Rapid tegen de NOS. "Ik heb het gevoel dat deze spelersgroep niet is uitgekeken op Frank de Boer", voegt de trainer toe. De Boer kreeg onder meer kritiek vanwege de keuze voor de jonge spelers. "De jonge jongens doen het zo goed en hebben eigenlijk bewezen dat ze in de basis horen", aldus De Boer, die zag dat het dinsdag anders was. "Nee, toen niet."

Inmiddels staat De Boer al vierenhalf jaar voor de groep bij Ajax. Toch denkt de oud-international dat hij nog wel de juiste snaar weet te raken bij de spelersgroep. "Dat weet ik zeker", zegt hij vastberaden. De Boer heeft deze zomer niet getwijfeld over zijn verblijf bij Ajax. "Ik zag dat deze groep eraan zat te komen, het is echt een heel goede groep. Ik zie veel uitdagingen. Van momenten als tegen Rapid worden mijn spelers beter en word ik als trainer beter."

Een ervaren kracht als John Heitinga bleef op de bank tegen Rapid. Opmerkelijk, aangezien een ervaringsgebrek de Amsterdammers de das om leek te doen. "Ik ben fit", zegt de 31-jarige verdediger, die deze zomer werd overgenomen van Hertha BSC. "Ik moet ook vechten voor mijn plaats. De keuze is aan de trainer", weet Heitinga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen