Van den Brom schat kansen tegen Partizan 'fifty-fifty'

16 september 2015, 21:42

AZ staat een heet avondje te wachten in Belgrado. De Alkmaarders openen het Europa League-seizoen morgen (donderdag) met een uitduel tegen FK Partizan, dat een zeer fanatieke aanhang heeft. AZ-trainer John van den Brom verwacht dat de kansen op een zege ongeveer gelijk zijn.

De coach schoof vanavond (woensdag) aan het stadion van Partizan voor de persconferentie. "Hoe ik de kracht van Partizan inschat in vergelijking met onze voorgaande Europese tegenstanders? Ik denk dat het morgen fifty-fifty wordt", vertelde Van den Brom. "De kracht van Partizan zit 'm in het thuisvoordeel. Ze hebben mooie en fanatieke aanhang. Dat hebben ze ook in de kwalificatieduels laten zien. Partizan zal zich willen revancheren voor het verlies van afgelopen weekend tegen Rode Ster Belgrado. Maar goed, wij zijn tot nu toe goed bezig in Europa, dat blijf ik herhalen. Vandaar mijn inschatting fifty-fifty."

De oefenmeester hoopt dat de fans van Partizaan zich niet gaan misdragen. "Ik kijk ernaar uit dat het een hete strijd wordt. Als het maar binnen de perken blijft. Zo'n fanatieke sfeer in het stadion is weer een mooie en goede ervaring voor de spelersgroep. Ik denk dat dit de overtreffende trap zal worden van wat we in Turkije en Roemenië hebben meegemaakt."

Dinsdag won PSV van Manchester United. Van den Brom vindt dat zijn spelers moeten leren van die overwinning. "PSV heeft het op een realistische manier aangepakt door onder meer met z'n allen goed te verdedigen. Dat is een mooie opsteker voor het Nederlandse voetbal. Ook wij verkopen onze huid duur om een goed resultaat te boeken. We hebben bewezen dat we dat kunnen met deze groep."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen