Klopp tevreden over spelers ondanks late gelijkmaker

Jw
25 oktober 2015, 21:57

Liverpool gaf zondag tegen Southampton in de slotfase de winst uit handen (1-1). De nieuwe trainer Jürgen Klopp baalde daar na afloop uiteraard van, maar zag aanknopingspunten in het spel van zijn ploeg. 

"Voetbal is geen sprookje. We kunnen goed voetballen en ook technisch en fysiek hebben we laten zien sterk te zijn. Ik vind dat de spelers hard werken en veel passie in het spel leggen", begon Klopp positief tegenover de BBC. Southampton maakte drie minuten voor tijd de gelijkmaker via Sadio Mané, die profiteerde van een slappe en angstige houding bij de spelers van Liverpool in een klutssituatie. "Dat moet anders, maar ik hoop niet dat ik de enige ben die vind dat een tegendoelpunt niet het einde van de wereld is. We moeten de rust bewaren."

Southampton-trainer Ronald Koeman was meer tevreden met het punt. "Dit was niet onze beste wedstrijd. Ik ben tevreden over de reactie van mijn team na de tegentreffer", zei de Nederlandse coach. 

Koeman erkende verder dat de druk op zijn collega Klopp groter is dan bij hemzelf. "Bij clubs als Liverpool heb je na een trainerswissel altijd te maken met een hoog verwachtingspatroon. Ik kan uit ervaring spreken dat de druk bij zo'n club groter is dan bij Southampton." 

Klopp wacht na drie gelijke spelen, waarvan twee in de Premier League en één in de Europa League, onder zijn leiding nog altijd op zijn eerste overwinning met The Reds.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen