Aké: "Natuurlijk wil ik zo snel mogelijk voor Oranje spelen"

15 november 2015, 09:52

Met zeventien wedstrijden achter zijn naam is Nathan Aké één van de routiniers van Jong Oranje. De 20-jarige verdediger van Chelsea, dit seizoen op huurbasis actief voor Premier League-club Watford, hoopt op korte termijn in aanmerking te komen voor promotie naar de nationale A-ploeg.

"Natuurlijk wil ik daar zo snel mogelijk voor spelen, maar ik wacht het rustig af", antwoordt Aké bij de NOS op de vraag of hij zichzelf rijp acht voor het Nederlands elftal. "Ik moet er gewoon voor zorgen dat ik mijn wedstrijden bij Watford goed blijf spelen." Bij Watford heeft hij een basisplaats veroverd, in de laatste vijf competitieduels verscheen de oud-Feyenoorder aan de aftrap: "Ik heb er hard voor gewerkt om daar te mogen spelen. Nu is het zaak om bij elke wedstrijd en training goed mijn best te doen zodat ik daar mag blijven staan."

Bij Watford en Jong Oranje staat Aké links achterin. Maar is dat eigenlijk wel zijn favoriete positie? "Ik denk dat ik als verdedigende middenvelder het beste uit de voeten kan. Maar linksback speel ik ook graag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen