Dembélé nekt Anderlecht, Huntelaar gelijk, Lazio op drempel

5 november 2015, 23:30   Bijgewerkt: 6 november 2015, 13:42
Dembélé nekt Anderlecht, Huntelaar gelijk, Lazio op drempel

Tottenham Hotspur heeft de koppositie gegrepen in groep J van de Europa League, dankzij een 2-1 thuiszege op Anderlecht. Voormalig AZ-speler Moussa Dembélé maakte donderdag in de 87ste minuut het verschil op White Hart Lane. Harry Kane had Tottenham in de 29ste minuut op 1-0 gezet, Imoh Ezekiel herstelde in de 72ste minuut het evenwicht. Bij de thuisploeg bleef Michel Vorm op de bank, bij de bezoekers gold hetzelfde voor Bram Nuytinck.

Tottenham heeft na vier speeldagen zeven punten. Dat is er één meer dan nummer twee AS Monaco, dat eerder op de dag in Azerbeidzjan niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel bij FK Karabakh. Anderlecht en Karabakh hebben allebei vier punten en doen ook nog mee in de strijd om de tickets voor de knock-outfase.

Schalke 04 speelde in poule K met 1-1 gelijk bij Sparta Praag. Johannes Geis redde in de twintigste minuut het punt voor de Duitsers, door een penalty raak te schieten. David Lafata had Sparta Praag na zes minuten aan de leiding gebracht. Klaas-Jan Huntelaar had een basisplaats bij Schalke en werd in de 77ste minuut gewisseld. Met acht punten is Schalke nog wel de koploper in de groep, gevolgd door Sparta Praag (zes punten), Asteras Tripolis (vier) en APOEL Nicosia (drie). Asteras Tripolis was APOEL Nicosia op eigen veld met 2-0 de baas, al lag de partij na rust wel enige tijd stil vanwege onrust op de tribunes. Boy Waterman stond in de basis bij APOEL Nicosia.

In groep G staat Lazio op de drempel van de tweede ronde, dankzij een 0-2 zege bij Rosenborg BK. Filip Djordjevic was met twee goals in de eerste 29 minuten het goudhaantje voor de Romeinen, bij wie Wesley Hoedt en Ricardo Kishna (assistgever bij de 0-1) in de basis stonden en Stefan de Vrij en Edson Braafheid ontbraken. Lazio, dat door een rode kaart van Balde Keita in de slotfase wel met tien man afsloot, is na vier van de zes speelronden met tien punten de koploper in de poule. Saint-Etienne heeft na een 3-0 thuiszege op Dnjepr Dnjepropetrovsk zeven punten en bezet daarmee plek twee. De Oekraïners staan derde met vier punten, Rosenborg is met één punt de hekkensluiter.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen