Analist Shearer: "Van Gaal is kansloos, hij kan beter stoppen"

28 december 2015, 14:15   Bijgewerkt: 28 december 2015, 16:04

Louis van Gaal zou na het pijnlijke verlies tegen Norwich City (2-1) zijn ontslag hebben aangeboden. Het bestuur ging niet akkoord en dus zit de Nederlander maandagavond 'gewoon' op de bank als Manchester United tegen Chelsea speelt. Alan Shearer is van mening dat United Van Gaal beter had kunnen laten gaan.

Shearer is tegenwoordig columnist voor The Sun en daarnaast ook analist. Na de derde nederlaag op een rij in de Premier League, denkt hij dat Van Gaal er beter mee kan stoppen. "Was dit de prestatie van een team dat zijn manager probeerde te redden? Nee, dat was het niet. Als er niet meer inzit, dan heeft Van Gaal gewoon geen kans. Stoke, Bournemouth en Norwich hebben United gewoon een lesje geleerd, een lesje qua toewijding en inzet. United speelt geen herkenbaar voetbal meer voor de supporters."

Shearer wijt de dramatische reeks van Manchester United niet aan Van Gaal, maar vooral aan de spelers. "Ze ontberen vechtlust, leiderschap, karakter, strijd, alles. Veel mensen geven Van Gaal de schuld en wie het ook van Van Gaal overneemt, want het is vooral de vraag wanneer dat gebeurt, moet echt vierkante vormen in ronde gaten zien te stoppen. Het is een zware baan, want dit is het slechtste United in jaren."

Vanavond (maandag) speelt Van Gaal met Manchester United tegen Chelsea. Volgens verschillende geruchten treedt Van Gaal, ongeacht het resultaat, na die wedstrijd terug. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen