Hiddink komt niet verder dan remise tegen Watford

26 december 2015, 17:55   Bijgewerkt: 26 december 2015, 18:02

Guus Hiddink is zijn tweede termijn als manager van Chelsea begonnen met een gelijkspel. De geplaagde Londense club, die zich anderhalve week geleden ontdeed van José Mourinho, kwam zaterdag op het eigen Stamford Bridge niet verder dan 2-2 tegen Watford FC. Oscar had de matchwinner kunnen worden voor Chelsea, maar in de tachtigste minuut miste hij een strafschop.

Hiddink, in 2009 al eens interim-manager bij Chelsea en toen de architect van de FA Cup-winst, zag zijn elftal nog wel op voorsprong komen tegen Watford. Diego Costa tekende in de 32ste minuut voor de 1-0. De Spaanse spits volleerde van dichtbij raak uit een corner, nadat hij de bal voor de voeten had gekregen via Gary Cahill.

Tien minuten later kwam Watford weer op gelijke hoogte. Troy Deeney benutte een penalty, toegekend na een handsbal van voormalig Vitesse-speler Nemanja Matic. Watford, dat zonder Nathan Aké en Steven Berghuis speelde, kwam elf minuten na de pauze zelfs op 1-2. Odion Jude Ighalo kreeg van de Chelsea-verdedigers de gelegenheid om het strafschopgebied binnen te komen en een schot te lossen. Dat werd door Cahill dusdanig van richting veranderd, dat keeper Thibaut Courtois volkomen kansloos was. Voor Ighalo was het zijn dertiende doelpunt van dit Premier League-seizoen.

Chelsea moest in de laatste 34 minuten dus komen, maar kwam niet verder dan de gelijkmaker. Diego Costa verschalkte in de 65ste minuut Watford-doelman Gomes (ex-PSV) met een laag schot in de verre hoek, na een mooie pass van Willian. Tien minuten voor tijd had Oscar Chelsea de winst kunnen bezorgen, maar hij joeg zijn penalty over het doel en daardoor bleef het 2-2. Invaller Eden Hazard had de elfmetertrap verdiend na een overtreding van Valon Behrami.

Met negentien punten uit achttien wedstrijden bezet Chelsea de vijftiende plaats in de Premier League. De formatie van Hiddink heeft slechts twee punten marge naar de rode streep. Met 29 punten staat Watford verrassend negende.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen