Braziliaan Teixeira voor recordbedrag naar China

Ger
5 februari 2016, 08:24
Braziliaan Teixeira voor recordbedrag naar China

De clubs in China blijven enorme sommen geld uitgeven op de transfermarkt. Jiangsu Suning heeft een record gebroken door vijftig miljoen euro te betalen voor Alex Teixeira, die overkomt van Shaktar Donetsk. De offensieve middenvelder leek in januari nog naar Liverpool te vertrekken. De Engelsen wilden echter niet aan de vraagprijs van Shaktar voldoen.

De 26-jarige Teixeira speelde sinds december 2009 in Oekraïne. Vooral door zijn prestaties in de laatste twee seizoenen wekte de Braziliaan de interesse van verschillende Europese topclubs. Het is nu Jiangsu Suning dat aan het langste eind trekt. Met het forse prijskaartje van vijftig miljoen is Teixeira de duurste aankoop ooit van een Chinese club.

Dinsdag had Guangzhou Evergrande het Chinese transferrecord nog gebroken. De club van trainer Felipe Scolari betaalde 42 miljoen aan Atlético Madrid voor Jackson Martínez.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen