Ajax geeft PSV dreun en is titelfavoriet nummer één

20 maart 2016, 18:39

In dé wedstrijd van het jaar heeft Ajax de macht gegrepen in de Eredivisie. De Amsterdammers wonnen dankzij doelpunten van Arek Milik en Anwar El Ghazi knap en toch ook wel verrassend met 0-2 bij titelrivaal PSV. Dankzij de levensbelangrijke winst in het hol van de leeuw heeft Ajax de beste papieren om kampioen van Nederland te worden.

Na de 1-1 tegen Heerenveen moest PSV midweeks eerst nog vol gas tegen Atlético, waartegen het absoluut imponeerde maar uiteindelijk na een zenuwslopende penaltyserie verloor. Wellicht waren de Eindhovenaren er tegen Ajax daarom eerst niet met het koppie bij in de topper. Na één min spelen lag de bal namelijk al in het net. Joël Veltman bediende Milik met een afgemeten voorzet en de Pool knikte de bal keurig tegendraads tegen de touwen. De Ajax-spits scoorde al zes duels op rij en zestien keer in totaal in de Eredivisie.

Ajax kon op haar beurt, vanwege de snelle 0-1, achterover leunen en loeren op de counter. Dat bleek een prima strijdplan, aangezien Milik nog twee uitstekende mogelijkheden kreeg. De Pool was echter niet zo dodelijk als vlak na de aftrap: eerste miste hij oog in oog met PSV-goalie Jeroen Zoet, daarna schoot hij de bal vanuit de kluts hoog over. Dat was het laatste wapenfeit in de eerste helft, waarin verder wel sprake was van een evenwicht.

Na de theepauze wist PSV wat het doen stond: met man en macht op jacht naar de 1-1. Door de offensieve drift van de thuisploeg kreeg Ajax meer ruimte. Dat leek al rap de 0-2 te veroorzaken, maar Nemanja Gudelj mikte nipt voorlangs na een puike actie. Ook Locadia was gevaarlijk, maar knalde hard op het lichaam van Jasper Cillessen. Even later moest de PSV-aanvaller door een blessure vervangen worden door Maxime Lestienne.

Het is de vijfde keer in een reeks van zes thuisduels met Ajax dat PSV geen drie punten pakt. De ploeg uit Eindhoven heeft zichzelf met het eerste verlies in 22 eredivisieduels lelijk in de vingers gesneden in de strijd om de titel. Cocu en co staan nu namelijk twee punten achter op Ajax, dat ook nog eens een op papier makkelijker programma heeft. Zo speelt PSV volgende week de uitwedstrijd tegen AZ, terwijl Ajax bezoek krijgt van PEC Zwolle.

Het resterende programma van PSV

AZ (uit), Willem II (thuis), Roda JC (uit), Vitesse (thuis), SC Cambuur (thuis), PEC Zwolle (uit).

Het resterende programma van Ajax

PEC Zwolle (Thuis), SC Cambuur (uit), FC Utrecht (thuis), sc Heerenveen (uit), FC Twente (thuis), De Graafschap (uit).

[photo,96645,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen