De Boer: "Gaan voor winst, maar verliezen is dodelijk"

18 maart 2016, 14:25

Frank de Boer beseft dat Ajax vol voor de winst moet gaan in de kraker tegen PSV, die komende zondag om 16.45 uur in gang geschoten wordt in Eindhoven. Als de Amsterdammers in het hol van de leeuw weten te winnen, dan gaat ze over de concurrent heen op de ranglijst van de Eredivisie. In de razend spannende titelrace staat Ajax momenteel één puntje achter de titelrivaal.

Op de 116de verjaardag van Ajax blikte De Boer op de persconferentie vooruit op de levensbelangrijke clash met PSV. "Ajax is jarig en wij geven zondag graag drie punten als cadeau", sprak de trainer van Ajax. "PSV speelt thuis, staat bovenaan, maar ik ben ervan overtuigd dat wij drie punten mee kunnen nemen. Wij gaan honderd procent voor de winst, laat dat duidelijk zijn, maar verliezen is dodelijk", weet De Boer. "We mogen niet verliezen, want ik denk niet dat PSV nog veel punten gaat verspelen."

PSV maakte dit seizoen veel indruk in de Champions League, waarin het midweeks in een bloedstollende penaltyserie wel ten onder ging tegen Atlético Madrid. De Boer steekt de loftrompret over de concurrent uit Eindhoven. "Niets dan lof voor PSV. Voor het Nederlandse voetbal zou het goed zijn geweest als ze door zouden zijn gegaan", aldus de Ajax-trainer.

De spelersgroep van Ajax is fit, op Jairo Riedewald en Kenny Tete na. Jasper Cillessen, Riechedly Bazoer, Davy Klaassen en Joël Veltman zijn bij Ajax opgeroepen voor de selectie van het Nederlands elftal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen