PSV gaat voor sportief succes én miljoenen euro's

15 maart 2016, 07:46

Er staat in de Champions League-return tegen Atlético Madrid niet alleen veel prestige en een enorm sportief succes op het spel voor PSV. Kent het duel in het Estadio Vicente Calderón een goede afloop voor de Eindhovenaren, dan is dat ook zéér lucratief. De kassa in het Philips Stadion zal in dat geval flink rinkelen.

Kwalificeert PSV zich ten koste van Atlético voor de kwartfinales van de Champions League, dan strijkt het een slordige 6 miljoen euro op. Dat zou lekker zijn, zeker omdat er eerder dit seizoen al 22,5 miljoen euro prijzengeld binnengehaald werd door regerend kampioen van Nederland.

Algemeen directeur Toon Gerbrands kreeg van Telesport de vraag wat hij belangrijker vindt: de Eredivisie of de Champions League. "Ik wil eigenlijk niet kiezen - deze vraag heeft geen realiteitswaarde - maar als je me een pistool op het hoofd zet zeg ik toch de competitie. Het is voor ons heel belangrijk weer kampioen te worden, zodat we volgend jaar mee kunnen doen aan de Champions League. Bovendien is de kans niet groot dat wij de Champions League winnen."

De wedstrijd in Madrid is enorm belangrijk voor PSV, dat moge wel duidelijk zijn. "We genieten ook van waar we nu staan. We hebben 0-0 gespeeld in het eerste duel en het gaat daardoor nog ergens om. Dit is wel een ander podium dan we gewend zijn. Hier doe je het voor. We hadden de ambities om de groepsfase te overleven, nu hebben we de ambitie om weer een ronde verder te gaan", besluit Gerbrands.

[photo,96505,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen