Spaanse beweging beschuldigt PSV-fans van racisme

Jw
16 maart 2016, 17:12

Het 'muntjes-incident' met de PSV-supporters in Madrid krijgt mogelijk nog een staartje. Een Spaanse humanitaire beweging eist straffen tegen de fans die muntstukken gooiden naar een groep Roemeense bedelaars, waarvan de beelden de hele wereld over gingen.

Movimiento contra la Intolerancia - de beweging tegen intolerantie - ontging het incident niet en heeft zijn afschuw uitgesproken over het incident, meldt de Spaanse sportkrant AS vanmiddag op de voorpagina van haar website. Op de beelden is te zien hoe supporters geld naar bedelaars gooien, die er direct op af vlogen om het op te rapen. Het leidde tot veel gelach vanaf het terras.

De beweging beschouwt het als een "racistische vernedering" en eist dat de UEFA, dat al jaren fel campagne voert tegen racisme, optreedt. In het statement wordt verder genoemd dat de bedelaars werden "gedegradeerd" door de Nederlandse supporters. De verantwoordelijkheid ligt volgens de groep bij PSV, dat dus wellicht een straf tegemoet kan zien. Zowel de UEFA als de Eindhovense club hebben zich (nog) niet uitgesproken over de ophef.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen