Cocu verwacht titel als alle duels gewonnen worden

15 april 2016, 14:13

Roda JC kan met recht een 'angstgegner' van PSV genoemd worden. In de laatste zes ontmoetingen tussen beide clubs konden de Eindhovenaren namelijk maar één keer winnen van de ploeg uit Kerkrade, die de huidige nummer twee van de Eredivisie zaterdagavond (vanaf 20.45 uur) ontvangt in het Parkstad Limburg Stadion. Coach Phillip Cocu kent de statistieken en maakt zijn borst nat.

PSV ging in de laatste confrontaties in Kerkrade ten onder tegen Roda JC en bleef in eigen huis op een 1-1 remise steken tegen de Limburgers. "Niet alles is te verklaren", zegt Cocu op de clubwebsite over de angstgegner. "Soms heeft het te maken met de speelwijze of het type spelers van een ploeg. Roda JC heeft dat de afgelopen jaren wat gewijzigd, daar zit het dus niet in, maar we weten wel dat we een topwedstrijd moeten spelen om drie punten te pakken."

Cocu weet dat PSV vol gas moet gaan om drie punten te pakken in Kerkrade en laat zich inspireren door basketballegende Kobe Bryant. "Wij moeten superscherp zijn en ons niveau halen. Pas dan kunnen we ook van Roda winnen. Basketballer Kobe Bryant scoort in z'n laatste duel zestig punten en sleept de zege binnen. Geweldig. Dát is motivatie voor mij", aldus de PSV-trainer, die ondanks de achterstand op Ajax (twee punten) nog steeds optimistisch is over de titelrace. "Ik denk dat wij, als wij vier wedstrijden winnen, kampioen worden."

Jeffrey Bruma maakt tegen Roda JC zijn rentree in de wedstrijdselectie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen