Guardiola trekt blik met complimenten open

6 april 2016, 07:56

Dankzij een rake kopbal van Arturo Vidal beleefde Bayern München een bliksemstart tegen Benfica, in deel één van hun dubbele ontmoeting in de kwartfinale van de Champions League. Na het vroege doelpunt van de Chileense middenvelder kon de Beierse topclub echter niet doordrukken. Door de 1-0 uitslag in de Allianz Arena ligt de strijd om een plaats in de halve finale zodoende nog aardig open voor de return in het Estádio da Luz.

"Het was een zware wedstrijd, maar ik ben blij met ons optreden", sprak Pep Guardiola na afloop. De Spaanse oefenmeester van Bayern heeft veel respect voor Benfica, dat aardig voor de dag kwam. "Ik ken hun kwaliteiten goed en daarom geef ik mijn team een groot compliment", aldus Guardiola, die volgend seizoen naar Manchester City overstapt. Hij lichtte er een paar spelers uit. "Franck Ribéry was buitengewoon goed en Arturo Vidal was zeer belangrijk. Hij heeft een geweldig karakter."

Het is nog lang niet gespeeld, weet Guardiola. "De return is in zo'n tweeluik altijd het belangrijkst. Alles hangt af van onze wedstrijd in Lissabon. We hadden deze wedstrijd al konden verliezen van Benfica, dat ik de laatste tijd veel heb zien spelen. Het is echt een sterke ploeg en hun prestaties verrassen mij daarom niet."

"Toch gaan we in Lissabon voor de winst", voegt Guardiola toe. "We willen daar één of twee doelpunten maken. Er is geen favoriet aan te wijzen, het hangt allemaal van de wedstrijd in Portugal af", sluit de keuzeheer van Bayern af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen