De Jong bedankt Superboeren: "Het zijn echt mijn helden"

8 mei 2016, 20:30

Hoop doet leven. Aan deze uitspraak klampten de spelers en staf van PSV zich de afgelopen weken vast in de zinderende titelrace in de Eredivisie. Luuk de Jong, de aanvoerder van de Eindhovenaren, zei misschien wel het vaakst dat hij nog in het landskampioenschap geloofde. En de spits kreeg gelijk, door een 1-3 zege bij PEC Zwolle en een 1-1 remise tussen De Graafschap en Ajax.

FCUpdate.nl vroeg De Jong in de catacomben van het IJsseldeltastadion in Zwolle wat er door hem heen ging. "Dit is geweldig. Het is het mooiste wat je als topsporter kan beleven. Hier doe je het uiteindelijk voor. Als je geen kampioen was geworden, dan was het niet meteen een mislukt seizoen geweest, maar het gaat toch om de prijzen. Het is een heerlijk gevoel om uiteindelijk de nummer één doelstelling van het seizoen te pakken", glimlacht de trotse captain.

Want hoe je het ook wendt of keert: als De Graafschap geen punt gepakt had tegen het nerveuze Ajax, dan was het héél anders gelopen. De Jong heeft de afgelopen tijd met weinig mensen van zijn voormalig werkgever contact gehad. "Ik heb alleen Theo Vergeer, de materiaalman, even gesproken. Ik hoopte gewoon dat zij hun plicht zouden doen. Gelukkig hebben ze dat gedaan. Het is fantastisch dat ze nog de 1-1 eruit sleepten, zonder dat ze ergens voor speelden."

De Jong was in het veld wel een beetje op de hoogte van de tussenstand op de Vijverberg. "We hoorden de supporters in het uitvak één keer keihard juichen. Toen keek ik even naar de kant, waar ze toen aangaven dat het 1-1 was. Toen probeerde ik iedereen op te peppen, zodat we niet zouden verzaken. Ondertussen was er de hele tijd spanning. 'Hoeveel zou het nu staan?', vroegen we ons af. We keken de hele tijd naar de kant. Gelukkig bleef het bij 1-1 in Doetinchem", besluit De Jong. "Geweldig."

[photo,97789,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen