Dijkhuizen: "Grootse prestatie als we dit redden met NAC"

Ger
19 mei 2016, 11:23

Marinus Dijkhuizen hoopt met NAC Breda hetzelfde kunststukje uit te halen als met Excelsior. De 44-jarige trainer dwong twee jaar geleden met de Kralingers promotie af naar de Eredivisie. De komende dagen kan NAC in een dubbele confrontatie met Willem II eveneens terugkeren op het hoogste niveau.

"Bij Excelsior mochten we promoveren, dat ligt hier toch net wat anders. Het zou een grotere prestatie zijn als we dit redden", geeft Dijkhuizen in gesprek met de NOS het verschil aan. "Als team hebben we het weleens af laten weten. Soms ging de samenwerking goed en soms ook niet. Toen ik hier kwam in oktober zat de selectie op z'n gat. Het is natuurlijk hartstikke mooi als we promoveren, maar het is wel extra moeilijk."

Het tweeluik wordt wel overschaduwd door het nieuws van de degradatie van FC Twente, en dus het lijfsbehoud van Willem II. Bovendien zullen beide duels zullen zonder uitsupporters worden gespeeld, omdat de autoriteiten bang zijn voor ongeregeldheden. "Dat is heel jammer en eigenlijk ook wel een beetje triest", vindt Dijkhuizen. "Maar, dat ligt ook aan het beleid in Nederland. De straffen voor supporters zijn gewoon niet streng genoeg."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen