Dubbele gevoelens bij Ron Jans en Bram van Polen

8 mei 2016, 19:57

PEC Zwolle slaagde er zondagmiddag niet om een stokje te steken voor het titelfeest van PSV. De Zwolse eredivisionist ging met 1-3 ten onder tegen de Eindhovense kampioen, die door de 1-1 tussen De Graafschap en Ajax de kampioensschaal overhandigd kregen. Toch was het een prima dag voor PEC Zwolle, omdat de play-offs om Europees voetbal bereikt werden. FCUpdate.nl sprak na afloop met coach Ron Jans en aanvoerder Bram van Polen.

Jans: "Voetballend niet minder dan PSV"

Omdat NEC (1-0 tegen Feyenoord) en Vitesse (2-2 tegen FC Twente) niet wonnen, heeft PEC Zwolle een ticket voor de 'Europese' play-offs gegrepen. "Dat voelt heel goed. Op een gegeven moment stonden Vitesse en FC Groningen allebei voor, waardoor we er virtueel uit lagen. Ik ben René Hake en Twente dankbaar dat ze er nog 2-2 van hebben gemaakt", knipoogt Jans in gesprek met FCUpdate.nl. De coach werkte twee jaar samen met Hake, die zijn rechterhand was.

Toch vindt Jans het wel jammer dat de play-offs niet op eigen kracht gehaald werden. "Ja, dat vind ik wel. Maar toch schat ik deze prestatie heel hoog in. Als je ziet dat wij op het laatste moment in de voorbereiding nog spelers kwijtraakten, zware blessures hebben gehad – Ryan Thomas is misschien wel onze beste speler en die hebben we bijna het hele seizoen moeten missen – en steeds heel veel hebben moeten improviseren. Het is een enorm compliment aan het team. Heel veel spelers hadden nog nooit in de Eredivisie gespeeld, hebben dit seizoen heel veel minuten gemaakt en hebben zich prima ontwikkeld. Ik ben tevreden."

Van Polen: "Donderdag weer aan de bak"

Van Polen vond dat er een bijzonder sfeertje hing in de tweede helft van het duel met PEC Zwolle. "Het was wel apart. Toen de mensen in het uitvak aan het schreeuwen waren, was iedereen benieuwd wat er aan de hand was. Met name de laatste twintig minuten was iedereen ook met de scores op de anderen bezig. Ik had wel in de gaten dat PSV virtueel kampioen was."

[photo,97758,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen