Reyes evenaart record met nieuwe Europa League-titel

Ger
19 mei 2016, 09:02
Foto: © ProShots

José Antonio Reyes heeft dankzij de winst van Sevilla op Liverpool in de Europa League een record van zijn landgenoot Henrique Ribelles geëvenaard. De twee Spanjaarden hebben nu allebei vier titels gewonnen in het Europese clubtoernooi.

De 32-jarige Reyes won in 2010 met Atlético Madrid voor het eerst de Europa League en herhaalde dit kunstje de afgelopen drie seizoenen met Sevilla. De aanvaller miste overigens de finale vanwege het herstel van een blindedarmoperatie, maar was wel aanwezig bij de prijsuitreiking in Basel. Reyes had overigens ook een aandeel in de Europa League-titel van Atlético Madrid in 2012, maar vertrok halverwege het seizoen naar Sevilla.

Ribelles won zijn vier titels met FC Barcelona (1958 en 1960) en met Valencia (1962 en 1963). Een andere Spanjaard, Francisco Gento, heeft met zes titels het record van meeste eindoverwinningen. Die prijzen greep hij allemaal in dienst van Real Madrid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen