Engeland door gelijkspel tegen Slowakije naar plek twee

Jw
20 juni 2016, 23:03
Foto: © ProShots

Engeland heeft zijn rol als favoriet voor de groepswinst in poule B niet waar kunnen maken. Door een 0-0 gelijkspel tegen de Slowaken kwam Wales langszij, dat in tegenstelling tot Engeland wel van Rusland wist te winnen (0-3). Engeland maakte tegen Slowakije wel het spel en was via Jamie Vardy en Dele Alli wel dicht bij een doelpunt, maar scoorde uiteindelijk niet.

fan

fan

De wil om te winnen was in de hele wedstrijd alleen te zien bij Engeland. Bondscoach Roy Hodgson had wat nieuwe spelers het veld ingestuurd en die oogden gretig. Vooral rechtsback Nathaniel Clyne en aanvallers Vardy en Daniel Sturridge maakten een goede indruk, Harry Kane, Wayne Rooney en Kyle Walker moesten toezien hoe deze drie het de Slowaakse verdediging knap lastig maakten.

Vooral doelman Matus Kozacik hield zijn ploeg in de eerste helft op de been. Hij keerde de inzet van Vardy, die Martin Skrtel eruit had gesprint en stond daarna ook paraat bij de inzet van Adam Lallana. De rechtsbuiten van Liverpool was het eindstation na een mooie aanval via veel schijven, maar hij vond dus de Slowaakse doelman op zijn weg.

Engeland kwam verder niet meer in gevaar, maar stichtte zelf ook nauwelijks meer gevaar. Alleen Alli had de score nog kunnen openen. Koud in het veld schoot hij van een meter op vijf op doel, maar Skrtel redde op de lijn, de uitblinkende keeper Kozacik was geklopt. Ondanks dat Slowakije de laatste tien minuten nog met tien man verder moest omdat het al drie keer gewisseld had en Mak geblesseerd was uitgevallen, slaagde Engeland er niet in om nog tot grote kansen te komen. Zodoende eindigt Engeland op plek twee in poule B en speelt het 27 juni in Nice tegen de nummer twee van poule F.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen