Gerrard: "Dit was weer het oude Engeland"

Jw
29 juni 2016, 19:35
Foto: © ProShots

Engeland heeft het weer niet ver geschopt op het EK. De Engelsen vlogen er op blamerende wijze uit tegen IJsland. Voormalig aanvoerder Steven Gerrard, die al een tijdje is gestopt als international, zag weer oude problemen naar boven komen.

"We hebben maandag zo gefaald, omdat we geen beslissingen konden maken en niet het vermogen hebben om te reageren op situaties die ontstaan. Gedurende de jaren hebben we altijd dezelfde fouten gemaakt", luidt het harde, maar realistische oordeel van Gerrard. "Toen Engeland op achterstand kwam, zullen veel spelers hebben gedacht aan de consequenties van de nederlaag. Ik vind het niet fijn om te zeggen, maar op zo'n moment slaat de paniek toe. De frustraties nemen je over. Je bevriest en stopt met de taken die je anders wel uitvoert. Je gaat forceren en maakt de verkeerde keuzes in de passing, schiet vanuit onmogelijke hoeken en laat de angst regeren."

"Alles wat je van tevoren tegen elkaar hebt gezegd, wordt overboord gegooid. Ik hoor mensen zeggen dat dit een teken van mentale zwakte is. Misschien klopt dat wel, maar dat hebben we ook over onszelf afgeroepen door vijftig jaar lang geen groot toernooi te winnen. Dan gebeurt dat automatisch", zuchtte Gerrard verder in zijn column in The Telegraph.

Engeland werd na afloop van de uitschakeling flink belachelijk gemaakt in de media, terwijl IJsland volop feestvierde. IJsland neemt het zondag op tegen gastheer Frankrijk, de Engelsen zijn dus alweer thuis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen