Ook Laurent Ciman zet vraagtekens bij keuzes Marc Wilmots

5 juli 2016, 13:22
Ook Laurent Ciman zet vraagtekens bij keuzes Marc Wilmots

Laurent Ciman begon het Europees kampioenschap namens België als basisspeler, maar verloor zijn plek als rechtsback na de nederlaag tegen Italië aan Thomas Meunier. Toen Jan Vertonghen (blessure) en Thomas Vermaelen (schorsing) niet speelden tegen Wales, had hij gehoopt op een basisplek, maar die kwam er niet. Het verleidde hem ertoe openlijk zijn vraagtekens te plaatsen bij de kennis van bondscoach Marc Wilmots.

"Ik had die wedstrijd willen spelen, vooral omdat mijn positie als linker centrale verdediger een probleem was. De trainer moest een keuze maken tussen de jeugd en de ervaring", refereerde Ciman tegenover Sporza aan de basisplaats voor de 21-jarige Jason Denayer. "Helaas is dat niet in mijn voordeel uitgedraaid. Waarom weet ik niet. Misschien wist hij niet dat ik al een tijd op die plaats speel."

In een eerder stadium liet ook Thibaut Courtois zich al negatief uit over bondscoach Wilmots. "Tegen Wales maakten we dezelfde fouten als tegen Italië. We speelden met dezelfde tactiek en het probleem was er opnieuw." Het contract van Wilmots loopt nog door tot en met het WK van 2018 in Rusland, maar een Belgisch weekblad zette inmiddels een actie op touw om zijn afkoopsom te [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/300393/belgisch-weekblad-zamelt-geld-in-voor-afkoopsom-wilmots/,_blank,financiëren].

Wie wint de Champions League Finale?! Zet één euro in en win €100,00 als Manchester City wint! ⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen