Rashica verkiest nationale ploeg Kosovo boven Albanië

15 augustus 2016, 18:36
Rashica verkiest nationale ploeg Kosovo boven Albanië

Milot Rashica mocht de maanden voor het EK hopen op deelname aan EURO 2016 in Frankrijk, maar greep naast een plaats in de selectie van Albanië. In de toekomst zal de vleugelaanvaller van Vitesse echter niet alsnog voor de Albanezen opdraven op een eindtoernooi. Hij heeft namelijk voor Kosovo gekozen.

Dat heeft Rashica zelf laten weten. De vleugelaanvaller speelde in het verleden al twee interlands voor Albanië, maar mag alsnog voor Kosovo kiezen omdat dit land in mei officieel lid geworden is van de FIFA. Spelers van Kosovaarse komaf mogen daarom nog wisselen.

"Het was niet makkelijk om hiervoor te kiezen", zegt Rashica. Ik heb Albanië in alle leeftijdscategorieën vertegenwoordig. Dit is dan ook geen beslissing tegen Albanië. Het is een keuze voor Kosovo, waar ik ben geboren en opgegroeid. Ik wil mijn steentje bijdragen aan de eerste stappen die dit land in het voetbal zet. Ik hoop op begrip", aldus de Vitessenaar, die het op 5 september met Kosovo in de WK-kwalificatiereeks zal opnemen tegen Finland.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen