Assaidi verlaat Dubai en hoopt op mooie Europese club

15 november 2016, 12:41

Aan het dienstverband van Oussama Assaidi bij Al Ahli is een einde gekomen. De 28-jarige vleugelaanvaller verlaat de club wegens sportieve gronden en hoopt na anderhalf jaar in Dubai te hebben gespeeld weer aan de slag te kunnen gaan bij een aantrekkelijke club in Europa.

Assaidi zette steeds een mooie stap in zijn carrière en klom via FC Omniworld, De Graafschap, sc Heerenveen naar Liverpool. Na het uitblijven van een doorbraak ging hij voor een lucratief avontuur in het Midden-Oosten, waarin hij ook nog even verhuurd werd aan Stoke City. "Ik had het niet verwacht, maar als die aanbieding eenmaal voor je ligt en je kunt een aantal dingen veiligstellen, dan is het verdomd lastig nee te zeggen", zegt Assaidi tegen Voetbal International. "Die aanbieding van toen krijg ik misschien maar één keer in mijn leven. Ik ben voor het geld gegaan. Dat ga ik niet ontkennen. Ik hoor anderen zeggen dat ze naar het Midden-Oosten gaan voor het sportieve, maar wie gelooft dat?", vraagt de Marokkaan zich af.

Met een terugkeer naar Europa zou Assaidi zich weer in de kijker kunnen spelen voor de Marokkaanse ploeg. "Ik heb een stapje teruggedaan om er weer twee vooruit te kunnen zetten. Dat kan ideaal in een vertrouwde omgeving. De sportieve ambitie is altijd gebleven. Geld is nu niet het belangrijkste", aldus Assaidi, die naar eigen zeggen nog wel een tijdje mee kan. "Ik ben 28 jaar en kan in het slechtste geval nog vijf jaar op een hoog niveau voetballen. Motivatie is nooit een probleem geweest. In Dubai heb ik ook altijd voor mezelf getraind, vaak twee keer per dag. Ik zat iedere dag in het krachthonk. Nu train ik met een personal coach. In mijn hoofd ben ik bezig gebleven met een terugkeer in de top."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen