Heisa in België na pijnlijke dwaling van scheidsrechter

8 november 2016, 08:44
Heisa in België na pijnlijke dwaling van scheidsrechter

Er is in België veel te doen over een foute beslissing van een scheidsrechter in de Jupiler Pro League. Afgelopen weekend gaf arbiter Joeri Van de Velde de verkeerde speler van Moeskroen een gele kaart, na een overtreding op een speler van Standard Luik. Na die beslissing zijn de gemoederen zo hoog opgelopen, dat er maandagavond een bijeenkomst is geweest in het bondsgebouw in Tubeke.

Het leek de Belgische bond een goed moment op de koppen bij elkaar te steken. "Na de heisa rond enkele beslissingen bleek dit een ideaal moment om elkaar in een informelere sfeer te ontmoeten en de lont uit het kruitvat te halen", zegt scheidsrechtersbaas Johan Verbist in Het Nieuwsblad.

Bij de bijeenkomst bood arbiter Van de Velde, die dus de verkeerde speler van Moeskroen geel had gegeven, zijn excuses aan aan trainer Glen De Boeck. Hij baalde echter wel aan het gebrek aan sportiviteit bij de ploeg. "Ik riep de aanvoerder, David Hubert, bij mij en zei: Alsjeblief, help ons gewoon, wees eerlijk. Maar hij wist niet voor wie de kaart was, dus ja, dan sta je daar. Heel zuur. Spelers doen alleen aan fair play als het hen uitkomt."

Het einde van de rel is overigens nog niet in zicht. De bond heeft besloten om de gele kaart van Trezeguet, die onterecht een tweede gele kaart kreeg, te schrappen en de prent aan de schuldige Stojanovic te geven. Hij is door die kaart nu echter geschorst voor de volgende wedstrijd. "De zaak is niet afgelopen voor ons", reageert Moeskroen-woordvoerder Nicolas Cornu. "We hebben onze advocaten gevraagd wat onze opties zijn. Om een klacht in te dienen hebben we zeven dagen."

Meer over:

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen