Primeurkoning Makkelie: "Bewijst toegevoegde waarde"

14 december 2016, 19:53

Danny Makkelie blijkt een man van de primeurs te zijn. Nadat hij eerder in dit seizoen in de KNVB Beker al voor de eerste keer in een officiële wedstrijd een beslissing baseerde op het advies van de videoscheidsrechter, gaf hij vandaag (woensdag) op het WK voor clubs als eerste videoarbiter een belangrijk signaal door aan de dienstdoende scheidsrechter. "Dit bewijst de toegevoegde waarde."

Op basis van het advies van Makkelie gaf de arbiter van dienst bij Atlético Nacional-Kashima Antlers (0-3), een duel in de halve finale van het WK voor clubteams, een strafschop. "Het was een duidelijke overtreding", reageert Makkelie op de website van de KNVB. "De speler van van Kashima Antlers kreeg een trap op zijn hiel binnen het zestienmetergebied. Omdat het niet in de buurt van de bal gebeurde, heeft de scheidsrechter de situatie nooit kunnen waarnemen."

Voordat er gefloten werd voor een overtreding, ging het spel nog even door. "De bal was nog in het spel; zolang wij niet 100 procent zeker zijn dat het een overtreding was, wachten we met het stilleggen van de wedstrijd", stelt Makkelie. "We hebben direct de herhalingen gecheckt en op het moment dat de bal buiten de lijnen was voor een ingooi, hebben we de scheidsrechter gevraagd te wachten en naar het scherm te lopen. Op dat moment hebben we de beelden bij hem voorgezet. Voor mij, en de andere twee video-scheidsrechters die in het busje zaten, was het een duidelijke strafschop. De scheidsrechter nam dat signaal na de beelden zelf gezien te hebben over en kende de penalty toe", aldus Makkelie, die zegt dat het geen buitenspel was, iets wat her en der geclaimd werd.

Het was de tweede keer dat Makkelie als hoofd-videoscheidsrechter optrad tijdens het WK voor clubs. "Wederom floot het arbitrale trio een perfecte wedstrijd, maar deze situatie was off-the-ball en konden zij daarom nooit beoordelen. Dit bewijst daarmee de toegevoegde waarde van het gebruik van tv-beelden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen