Wiegman haalt Veurink bij staf van Oranje Leeuwinnen

27 januari 2017, 12:47

Arjan Veurink treedt per 1 februari 2017 toe tot de technische staf van de Oranje Leeuwinnen, die komende zomer in eigen land het EK spelen. De 30-jarige oefenmeester heeft een contract tot de zomer van 2019 getekend als assistent van bondscoach Sarina Wiegman. Tot 1 juli 2017 combineert hij zijn nieuwe rol bij de KNVB met zijn werk bij SciSports.

"Ik heb het bij mijn huidige werkgever SciSports en voetbalclub OZC Ommen uitstekend naar mijn zin, maar deze kans wilde ik echt niet laten lopen", aldus Veurink in een KNVB-persbericht. "Als coach van FC Twente Vrouwen volgde ik de ontwikkeling van het Nederlands elftal uiteraard al jaren op de voet. Het is voor mij een fantastisch vooruitzicht om met de beste speelsters van Nederland aan de slag te gaan richting het EK." Als coach van de Twente-vrouwen werd Veurink vier keer kampioen.

"Arjan is een uitstekende toevoeging aan de staf. Hij is zeer ervaren in het (vrouwen)voetbal en ik heb hem leren kennen als een ambitieuze en gedreven trainer. Onze technische staf is hiermee compleet en we gaan met veel vertrouwen op weg naar het EK", vult Wiegman aan. Haar staf bestaat nu uit assistenten Veurink, Foppe de Haan, Erskine Schoenmakers (keeperstrainer) en inspanningsfysioloog Niels de Vries.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen