Road to the final: dit waren de obstakels op weg naar De Kuip

30 april 2017, 13:45

Voor AZ en Vitesse staat zondagavond het hoogtepunt van het seizoen op het programma. De Alkmaarders kunnen voor de vijfde keer in de historie de beker winnen terwijl het voor Vitesse de eerste prijs in het 125-jarige bestaan zou zijn. Daarnaast slaat de winnaar de play-offs over en krijgt een rechtstreeks ticket voor de Europa League. Welke wegen bewandelden de ploegen op weg naar De Kuip?

AZ bedankt Mühren en Krul op weg naar finale

Voor AZ begon de bekercampagne in Lienden. Daar was de plaatselijke FC de tegenstander. AZ kwam pas laat op dreef maar in de laatste twintig minuten van het duel werd drie keer gescoord waardoor er alsnog een prima 1-4 zege op het scorebord stond. Daarna volgde FC Emmen. Robert Mühren was tegen Lienden al trefzeker en bezorgde zijn ploeg in het eigen AFAS Stadion een belangrijke 1-0 overwinning.

In de kwartfinale stuitte AZ voor het eerst op een Eredivisieclub: sc Heerenveen. In een duel met niet bijzonder veel kansen bood een standardsituatie uitkomst. Uit een corner van Dabney dos Santos maakte Derrick Luckassen het enige doelpunt van de wedstrijd.

Vitesse: via Feyenoord naar De Kuip

Tegen Sparta was Baker de grote man. Met een treffer in het eerste en in het laatste kwartier van de wedstrijd bezorgde hij Vitesse voor de vierde keer in de clubhistorie een plek in de bekerfinale. Daarmee kwam de middenvelder ook op vijf goals te staan, wat hem tot nu topscorer van het bekertoernooi maakt. Met wat zijn laatste kunstje bij Vitesse moet worden, hoopt hij dat aantal zondag uit te breiden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen