Kums op weg naar Anderlecht: "Een sportieve keuze"

28 mei 2017, 12:32
Kums op weg naar Anderlecht:

Sven Kums staat voor een terugkeer naar de Belgische competitie. De 29-jarige middenvelder, tussen 2011 en 2013 actief bij sc Heerenveen, staat in de belangstelling van zijn oude club KAA Gent en Anderlecht. Zijn voorkeur gaat uit naar laatstgenoemde club.

Via social media deden supporters van Gent al een oproep aan Kums om terug te keren. "Die oproep charmeert me en ook de vraag van coach Hein Vanhaezebrouck om terug te keren doet deugd", aldus Kums tegen Het Laatste Nieuws. "Het is dan ook een moeilijke en emotionele keuze. Maar Anderlecht heeft toch mijn voorkeur."

"Anderlecht en Gent bieden me ongeveer hetzelfde salaris. Het is dus een sportieve keuze. Ik kan er volgend seizoen weer in de Champions League spelen", legt Kums uit. Vorig seizoen bereikte hij met Gent de achtste finales van het miljoenenbal. "Bovendien kan ik terugkeren naar de club waar ik ben opgegroeid. Toen ik in de jeugd van Anderlecht speelde, droomde ik er al van om in het eerste elftal te staan."

Gent verkocht Kums afgelopen zomer voor 10 miljoen euro aan Watford FC, dat hem meteen aan Udinese verhuurde. Namens de Italiaanse club speelde hij 29 wedstrijden in de Serie A.

Wie wint de Champions League Finale?! Zet één euro in en win €100,00 als Manchester City wint! ⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen