Twee bekers op cv Vd Werff: "Dat verdient wel een biertje"

2 mei 2017, 09:08
Twee bekers op cv Vd Werff:

Voor Vitesse en al haar spelers was de winst van de KNVB Beker een unieke aangelegenheid, maar er is één selectielid dat deze trofee al een keer eerder omhoog mocht liften. Maikel van der Werff, die zondag in de finale tegen AZ (2-0 winst) vlak voor tijd inviel, won de hoofdprijs in 2014 al met PEC Zwolle. Hoewel de verdediger toen basisklant was in de eindstrijd, is het gevoel gelijk.

Anders, maar ook hetzelfde

Van der Werff pakte in 2014 de beker met PEC Zwolle, na een overweldigende 5-1 overwinning op Ajax in een legendarische finale. "Die speelde ik natuurlijk wel negentig minuten; dan ga je zo'n wedstrijd toch anders in dan dit keer, omdat ik nu op de bank zat", zegt de verdediger tegen FCUpdate.nl. "Als basisspeler heb je meer spanning. Toch voelt deze ondanks de verschillen net zo lekker, omdat ik dit seizoen wel een vaste waarde ben en een goed jaar draai. Ik ben belangrijk voor het team, zo eerlijk kan ik wel zijn."

Loon naar werken

"Ik heb een goed seizoen, maar heb natuurlijk wel pech gehad met de knieblessure. Toch is deze prijs ook absoluut van mij", vervolgt Van der Werff, die in februari een hardnekkige knieblessure opliep. "Er stond zes of zeven weken revalidatie voor. Het ging goed, maar ik kreeg toen tijdens een training te maken met een goede terugslag. Toen moest ik weer op nul beginnen, dat was mentaal heel zwaar. Naast hard trainen kon ik weinig doen, alleen maar hopen dat ik de finale kon halen. Het maakt het wel extra lekker dat ik op tijd fit was voor de finale en nog mocht invallen. Dat is echt super."

Feest

Het leidde allemaal tot veel vreugde bij Van der Werff, die genoten heeft van het Arnhemse feestgedruis. "De sfeer in de kleedkamer was na afloop echt schitterend. De grootste ontlading vond plaats op het veld, met de supporters, maar het is allemaal even prachtig. Je beseft in de kleedkamer pas écht dat de beker binnen is en dat je in de groepsfase van de Europa League terechtkomt. Dat wil iedereen, dat is het podium waarop je wil spelen. Heel Arnhem staat op zijn kop. We nemen wel een biertje, dat hebben we wel verdiend."

Door: Koen Jans

[photo,106200,left,]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen