Ten Hag over Valletta: "Hier reken je niet zomaar mee af"

19 juli 2017, 15:47
Foto: © ProShots

FC Utrecht gaat donderdag proberen om een plek in de derde voorronde van de Europa League te bemachtigen. Dat is de club eigenlijk aan zijn stand verplicht, want de tegenstander is het bescheiden Valletta FC uit Malta. Coach Erik ten Hag is, na de 0-0 in de uitwedstrijd, echter op zijn hoede.

"We treffen morgen een eerzuchtige en ambitieuze tegenstander. We weten uit ervaring dat je hier niet zomaar even mee afrekent. Het idee dat je dat wel kunt doen, is onjuist en onterecht", blikt de coach op FCUtrecht.nl vooruit op de Europese return, die afgewerkt wordt in het stadion van RKC Waalwijk. De eigen Galgenwaard van FC Utrecht is vanwege het Europees kampioenschap voor vrouwen donderdag niet beschikbaar. 

Ten Hag hamert ook tegen Valletta op de organisatie van zijn team. "De defensieve teamfunctie, het verdedigen dus, is altijd het belangrijkste als je iets wilt bereiken. Wij zijn er daarnaast voorstander van attractief, dominant voetbal te spelen met ruimte voor creativiteit. De voorbije dagen hebben we gewerkt aan ons aanvalsplan. Dat is belangrijk, want we hebben morgen tegen Valletta FC een goal nodig." Voor goals kan mogelijk Cyriel Dessers zorgen, de van NAC overgekomen aanvaller heeft na een blessureperiode de groepstraining hervat. 

De wedstrijd tussen FC Utrecht en Valletta, in Waalwijk dus, begint donderdag om 19.30 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen