Deense vrouwen naar finale dankzij penalty-drama Oostenrijk

3 augustus 2017, 20:49
Deense vrouwen naar finale dankzij penalty-drama Oostenrijk

Denemarken staat in de finale van het EK voor vrouwen. De Scandinaviërs klopten debutant Oostenrijk in de halve finale, maar hadden daar wel een strafschoppenserie voor nodig. Die werd een makkie voor Denemarken, omdat Oostenrijk alles miste.

Penalty's waren ook in reguliere speeltijd niet aan Oostenrijk besteed. De EK-verrassing - in de kwartfinale dankzij een penaltyserie nog te sterk voor Spanje - miste in de eerste helft vanaf elf meter. Sarah Puntigam verprutste de buitenkans door de bal huizenhoog over het doel te schieten. De Denen waren gevaarlijk via een schot van Sanne Troelsgaard op de lat.

De gelijkopgaande wedstrijd leverde geen doelpunt op. Ook de verlenging niet. Al was Denemarken-spits Pernille Harder (foto) vlak voor het eindsignaal dichtbij, maar zij kopte naast. De strafschoppenserie eindigde in een drama van Oostenrijk. Alle penalty's werden gemist, terwijl Denemarken maar een keer faalde.

De finaleplaats voor Denemarken is mogelijk een weerzien met de Oranje-vrouwen. In de poulefase troffen beide ploegen elkaar ook al. Nederland speelt donderdagavond tegen Engeland. Zondag is de finale in de Grolsch Veste.

Vallen er 2 (of meer) doelpunten in de Conference League Finale? Zet één euro in en win €100,00! ⚽⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen