Deense vrouwen staken staking en gaan weer spelen

20 oktober 2017, 13:14
Foto: © ProShots

De vrouwenploeg van Denemarken heeft haar staking stopgezet. De dames zijn met de voetbalbond van hun land overeengekomen dat komende dinsdag de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kroatië 'gewoon' gespeeld zal worden.

De Deense dames liggen met de voetbalbond in de clinch om het premiestelsel voor de vrouwen, maar schuiven de onenigheid even aan de kant. De belangen van het WK-kwalificatieduel met Kroatië worden vooropgesteld. Na deze wedstrijd zitten beide partijen opnieuw met elkaar om tafel om te onderhandelen over de bonussen. De FIFPro en de UEFA functioneren als mediators in de gesprekken.

Denemarken, dat afgelopen zomer de EK-finale van Nederland verloor, zette eerder al een streep door de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden, die vandaag (vrijdag) aanvankelijk gespeeld zou worden. Omdat de Denen sancties boven het hoofd hangen (misschien wel uitsluiting van het WK) is er besloten om het duel met Kroatië wel door te laten gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen