Feyenoord zonder Jørgensen en met Diks tegen ervaren City

21 november 2017, 19:47   Bijgewerkt: 21 november 2017, 20:07

Nicolai Jørgensen heeft definitief verstek moeten laten gaan bij Feyenoord, dat om 20.45 uur aan de zware uitwedstrijd tegen Manchester City begint. De Deense spits is niet fit genoeg en maakt geen deel uit van de basisploeg van de Rotterdammers. Zijn positie wordt in het Eitihad Stadium ingenomen door Jean-Paul Boëtius. Achterin hebben Kevin Diks en Renato Tapia basisplaatsen. 

Maandag werd duidelijk dat Jørgensen een twijfelgeval was voor de ontmoeting van vanavond. Giovanni van Bronckhorst gaf te kennen dat hij spelers met lichte blessures mogelijk niet op zou stellen en heeft dus woord gehouden. De Deense spits zit wel op de bank. Achterin neemt Kevin Diks de plaats in van Bart Nieuwkoop en keert Renato Tapia terug in de basis. Hij vormt samen met Sven van Beek het centrale duo. Op het middenveld is de geschorste Karim El Ahmadi niet van de partij. Daardoor verschijnen Sofyan Amrabat én Jens Toornstra aan de aftrap.

Het al geplaatste Manchester City treedt met een zeer sterk team aan tegen de Rotterdammers. Fabian Delph, David Silva, Fernandinho en Gabriel Jesus beginnen op de bank, maar de opstelling van de grootmacht is nog steeds ijzersterk. Onder meer Sergio Agüero, Yaya Touré en Danilo krijgen in tegenstelling tot afgelopen weekend een kans in de de basis. Centraal achterin neemt Eliaquim Mangala zoals verwacht de plek in van de geblesseerde John Stones. Die Engelse verdediger scoorde in Rotterdam (0-4) nog twee keer voor Manchester City.

Opstellingen

Manchester City: Ederson, Walker, Mangala, Otamendi, Danilo, Gundogan, Yaya Toure, De Bruyne, Bernardo, Sterling, Agüero.

Feyenoord: Jones; Diks, Van Beek, Tapia, Haps; Amrabat, Toornstra, Vilhena; Berghuis, Boëtius, Larsson.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen