Keuzeheer Zuid-Afrika haalt uit naar weigerende Serero

7 november 2017, 20:15

Stuart Baxter, de bondscoach van Zuid-Afrika, zit er absoluut niet mee dat Thulani Serero zich heeft afgemeld voor de dubbele confrontatie met Senegal in de Afrikaanse kwalificatiecyclus voor het WK 2018 in Rusland. De middenvelder heeft besloten bij zijn club Vitesse te blijven vanwege een gebrek aan perspectief op speeltijd.

"Serero heeft tegenover de teammanager laten doorschemeren dat hij echt niet naar ons trainingskamp wil komen als hij geen speeltijd krijgt. Omdat dit de nationale ploeg is en geen club, kunnen wij spelers dat niet garanderen", aldus Baxter tegen Capricorn FM. "Als alleen de eer om geselecteerd te worden niet voldoende voor hem is, dan moet hij maar blijven waar hij is. Of dat definitief is, weet ik niet. We hebben hem gevraagd dat op papier te zetten zodat we het zeker weten."

Met vier punten uit vier wedstrijden staat Zuid-Afrika laatste in haar kwalificatiepoule, maar met nog twee duels te spelen heeft het nog kans op plaatsing voor het WK. Senegal gaat met acht punten aan kop, Burkina Faso en Kaapverdië delen met zes punten de tweede plek. De twee laatstgenoemde landen hebben een wedstrijd meer gespeeld dan Zuid-Afrika en Senegal.

Zuid-Afrika ontvangt Senegal komende vrijdag, vier dagen later gaat het op visite bij de kwartfinalist van het WK 2002. Eveneens op dinsdag 14 november krijgt Burkina Faso bezoek van Kaapverdië.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen