Van der Sar: "Kijken kritisch naar het werk van Keizer"

18 november 2017, 09:42

Dat Marcel Keizer moeite heeft om Ajax aan de praat te krijgen, staat als een paal boven water. De Amsterdammers wisselen goede optredens razendsnel af met slechte en hebben in de Eredivisie al een behoorlijke achterstand opgelopen op PSV. Directeur Edwin van der Sar zegt dat de directie de coach nauwlettend in de gaten houdt.

"Het klinkt heel beladen, maar we kijken wel kritisch naar zijn werk", vertelt de algemeen directeur aan Het Parool. "De voorbereiding op dit seizoen was beroerd, met het tragische lot dat Abdelhak Nouri heeft getroffen. De transferperiode is niet optimaal verlopen en het vertrek van Davinson Sánchez was niet ingecalculeerd. Dat zijn omstandigheden die het teamproces en het voetbal beïnvloeden en waar een trainer geen grip op heeft. Maar Ajax is een club waar winnen bijna als vanzelfsprekend wordt beschouwd. Dat er over de trainer wordt gesproken als we niet optimaal presteren, is logisch."

Van der Sar spreekt zich ook uit over Matthijs de Ligt, die naar verluidt in de interesse van FC Barcelona zou staan. "Dat zou te vroeg zijn", vindt de oud-keeper. "We hebben een paar maanden geleden zijn contract verlengd met de intentie, en die is ook uitgesproken, om een aantal jaar hier te spelen. Matthijs krijgt het vertrouwen van ons. Of hij een topper wordt in Europa zal moeten blijken. De voortekenen zijn goed. Hij heeft de mentaliteit, investeert in zichzelf en hij heeft in Barry Hulshoff een oud-speler die hem al een tijd begeleidt. Alles wat hij proeft, neemt hij mee. Van de week sprak ik hem even langs het trainingsveld. En dan vraagt hij naar Manchester United. Niet omdat hij daar nou per se heen wil, maar omdat hij wil weten hoe het werkt bij zo'n club."

Ajax speelt zaterdagavond tegen NAC Breda.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen