Goal Castaignos niets waard na defensieve fouten Vitesse

17 februari 2018, 20:25
Goal Castaignos niets waard na defensieve fouten Vitesse

Luc Castaignos werd de afgelopen weken veelvuldig bekritiseerd en moest na zijn dramatische misser tegen ADO Den Haag diep door het stof. Trainer Henk Fräser voorspelde het al en het gebeurde ook: Castaignos moest weer eens gaan scoren. Van waarde was die treffer echter niet. Ongelofelijk geschutter in de Arnhemse defensie, waarbij Lassana Faye een bal uiterst knullig tegen Mike van Duinen aanschoot, zorgde ervoor dat Vitesse na afloop alsnog met lege handen stond: 1-2.

Vitesse startte zéér dominant. Dat wierp nog sneller dan dat het echte veldoverwicht een feit was zijn vruchten af. Na ruim één minuut spelen kwam Fankaty Dabo door over rechts. Zijn voorzet leek over alles en iedereen heen te gaan, maar de immer fanatieke Bryan Linssen torende hoog boven Khalid Karami uit en wist de bal zo al koppend bij Castaignos te bezorgen. De spits zorgde met een halve omhaal op puike wijze voor de openingstreffer én zijn eerste doelpunt sinds het uitduel met Excelsior (begin september 2017).

Excelsior ging niet veel later plots beter voetballen. De Kralingers kwamen beter in de wedstrijd en lieten zich aanvallend meer gelden. Vlak voor rust leverde dat het desgewenste resultaat op. Hicham Faik kreeg op geruime afstand van het Vitesse-doel de bal en haalde hard uit. Hij zag de afdraaiende bal via de paal in de linkerhoek ploffen, achter de verbouwereerde Pasveer: 1-1. Een ruststand waarmee de gasten zich het meest gelukkig mochten prijzen.

In het eerste kwartier na rust zette Excelsior de stijgende lijn van de eerste helft voort. Het zocht vaker de aanval dan het weifelende Vitesse en kreeg in de persoon van Stanley Elbers een grote kans. De aanvaller trof, op aangeven van Levi Garcia, van dichtbij Pasveer op zijn pad. Dat het spel van Vitesse het eerste kwartier weifelend was werd even later op wel heel pijnlijke manier duidelijk, toen de Rotterdammers op voorsprong kwamen.

Toeval of niet, maar Vitesse oogde daarna totaal inspiratieloos. Een fatsoenlijke aanval kon in het laatste kwartier niet meer worden genoteerd en Excelsior kon het clubrecord van vijf uitzeges in één seizoen (nu dus zes) zonder al te veel moeite verbeteren. Als de magische grens van 34 punten ook dit seizoen genoeg is voor directe handhaving heeft Excelsior, het nietige Excelsior, nog slechts vijf punten nodig. Met nog tien duels voor de boeg moet dat toch lukken. Vitesse behoudt ondanks de nederlaag alle kansen om na het seizoen mee te mogen doen aan het toetje: de play-offs om Europees voetbal. Dan zal het spel wel beter moeten dan zaterdagavond.

De opstellingen en beoordelingen*

Vitesse: Remko Pasveer 6; Lassana Faye 3,5, Maikel van der Werff 6,5, Guram Kashia 6,5 (23. Thomas Oude Kotte 6), Fankaty Dabo 7 (62. Vyacheslav Karavaev 6); Thomas Bruns 6, Mason Mount 6, Thulani Serero 5,5; Bryan Linssen 7 (72. Navarone Foor -), Luc Castaignos 6,5, Roy Beerens 6,5.

Excelsior: Theo Zwarthoed 7; Lorenzo Burnet 6,5 (36. Levi Garcia 8), Wout Faes 6,5, Jurgen Mattheij 6,5, Khalid Karami 7; Ryan Koolwijk 6,5, Jeffry Fortes 5, Hicham Faik 7,5; Luigi Bruins 6, Mike van Duinen 7 (90. Kevin Vermeulen -), Stanley Elbers 6,5 (90. Anouar Hadouir -).

Man of the match: Levi Garcia

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen