Van Persie held bij Feyenoord tijdens povere zege op Heracles

18 februari 2018, 16:24   Bijgewerkt: 18 februari 2018, 16:31

Er zit al weken weinig lijn in het spel van Feyenoord en ook vandaag (zondag) was de thuisclub voetballend niks beter dan Heracles Almelo. De individuele klasse van de in de basis beginnende Robin van Persie leverde de geplaagde regerend landskampioen toch drie punten op. Met een zuiver schot van een meter of twintig zette hij in de tweede helft de 1-0 op het scorebord: het bleek het enige doelpunt van de wedstrijd.

Voor de pauze gebeurde er namelijk weinig waar het hart van een voetballiefhebber sneller van gaat kloppen. Heracles-goalie Bram Castro bracht enkele keren redding op een afstandsschot, terwijl Steven Berghuis in het zijnet schoot. Aan de andere kant kreeg Heracles verreweg de grootste kans, omdat de grensrechter stond te slapen: Brandley Kuwas stond vogelvrij én buitenspel, maar mocht door. Omdat Feyenoord-doelman Brad Jones de inzet van de vleugelspeler kon keren, gingen de ploegen na een uiterst moeizame eerste helft met een 0-0 tussenstand richting de catacomben.

De thuisclub voelde dat er niet veel meer te halen was en speelde de sobere wedstrijd verder uit. Jens Toornstra kwam in de ploeg voor de moegestreden Van Persie en hij zorgde nog voor enige dreiging. De enige echte kans na de 1-0 kwam op naam van Heracles-invaller Paul Gladon, maar hij werd te veel gehinderd door Jan-Arie van der Heijden en kwam niet tot een goed schot. Gladon had in de blessuretijd nog een omhaal in huis, maar Jones werd er niet verrast. Feyenoord won dus, maar weet dat het volgende week tegen PSV Eindhoven een stuk beter zal moeten. Want als Heracles Almelo het vizier op scherp had staan, dan had het zeker een punt kunnen pakken in De Kuip.

De opstellingen en beoordelingen*:

Feyenoord: Brad Jones 7; Bart Nieuwkoop 6, Sven van Beek 6.5, Jan-Arie van der Heijden 6, Kevin Diks 6; Karim El Ahmadi 6.5 (84. Sofyan Amrabat -), Robin van Persie 7 (73. Jens Toornstra -), Tonny Vilhena 5; Steven Berghuis 5, Nicolai Jørgensen 5, Jean-Paul Boëtius 4.5 (90. Eric Botteghin -).

Heracles Almelo: Bram Castro 6.5; Tim Breukers 6, Dries Wuytens 6.5 (68. Wout Droste 5.5), Robin Pröpper 6, Roland Baas 6; Peter van Ooijen 5 (68. Mohammed Osman 5), Sebastian Jakubiak 5.5 (83. Paul Gladon -), Jamiro Monteiro 5.5; Kristoffer Peterson 5, Vincent Vermeij 4.5, Brandley Kuwas 4.5.

Man of the match: Robin van Persie.

*: Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen