Hendriks blikt terug: "Bij Ajax wordt werkelijk alles getest"

7 maart 2018, 14:27

Sam Hendriks keerde Ajax in de zomer van 2016 de rug toe, maar plukt nog altijd de vruchten van zijn drie seizoenen in Amsterdam. Volgens de 23-jarige spits van Go Ahead Eagles heeft hij bij de Nederlandse topclub het fundament van zijn loopbaan gelegd.

Hendriks stapte in 2013 over van De Graafschap naar Ajax en vertrok drie seizoenen later naar Go Ahead Eagles. Hij heeft veel geleerd van zijn periode in de hoofdstad. "Bij Ajax gaat geen dag voorbij dat er niet honderd procent van je wordt gevraagd", legt hij uit op de website van Go Ahead. "De trainingsfaciliteiten zijn top en werkelijk alles wordt getest, waardoor ik mijn lichaam goed heb leren kennen. Door te trainen met voetballers van een heel hoog niveau, trek je als speler ook je eigen niveau omhoog. In Amsterdam heb ik het fundament voor de rest van mijn carrière gelegd en daar heb ik nu nog steeds profijt van."

Hendriks brak niet door in Ajax 1, hij speelde slechts negen minuten in de Eredivisie, maar speelde wel veel duels voor Jong Ajax. Dat de talentvolle Ajacieden nu bovenaan staan in de Jupiler League, verrast Hendriks niet. "Jong Ajax is een goed voetballende ploeg met heel veel kwaliteiten. Het is een mix van spelers uit de eigen jeugd en jongens die vanuit de eerste selectie wel eens meespelen. Ze beheersen het positiespel goed, raken niet snel van slag en spelen hun eigen spel. Dat Jong Ajax hoge ogen gooit in de Jupiler League, verbaast me dan ook niet."

Met Go Ahead is Hendriks bezig aan een moeizaam seizoen in de Jupiler League. De club uit Deventer staat zeventiende.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen