Jong Ajax wint op de valreep, NEC pakt eerst uit-winst 2018

2 maart 2018, 22:09   Bijgewerkt: 2 maart 2018, 22:37

NEC heeft vrijdagavond goede zaken gedaan in de top van de Jupiler League. Op bezoek bij RKC Waalwijk werd gewonnen: 0-2. Het is de eerste overwinning buitenshuis van de Nijmegenaren onder leiding van Pepijn Lijnders. Naaste concurrent Jong Ajax won ook. Door een laat doelpunt van Zian Flemming op bezoek bij Almere City blijven de Amsterdammers moet moeite koploper. Het dit seizoen zo goed presterende Telstar legde FC Dordrecht over de knie. De Witte Leeuwen wonnen in Dordrecht: 2-3.

{image[324510][right-half][]}RKC Waalwijk – NEC Nijmegen 0-2

Op de overwinning van NEC in Waalwijk viel bijzonder weinig af te dingen. Na het gelijkopgaande begin mochten de gasten na ruim een kwartier aanleggen voor een penalty. Een buitenkansje dat niet was weggelegd voor Steeven Langil. RKC-doelman Etienne Vaessen redde prima. In het vervolg van het duel was NEC weliswaar beter, maar wist het voor rust niet meer te scoren. Na een klein uur spelen kreeg RKC-aanvaller Robby Ndefe vervolgens zijn tweede gele kaart en daar profiteerde NEC van. Niet veel later scoorde Frank Sturing namens de Nijmegenaren van dichtbij: 0-1. Anass Achahbar breidde die voorsprong vlak voor tijd uit. De aanvaller kwam knap voor zijn man en tikte van dichtbij raak: 0-2. Die voorsprong werd niet meer weggegeven door NEC. Lijnders zal verheugd zijn met de eerste overwinning in een uitduel, maar had dat ongetwijfeld liever gepaard gezien met het grijpen van de koppositie.

{image[324512][left-half][]}Almere City FC – Jong Ajax 1-2

Ook Almere City en Jong Ajax deden in de eerste helft weinig voor elkaar onder. De beste kansen waren voor de thuisploeg. Zo redde Ajax-doelman Norbert Alblas knap op een schot van Arsenio Valpoort. Namens de Amsterdammers was Dani de Wit voor de theepauze dichtbij een doelpunt. Die vielen echter pas na rust. Silvester van der Water zette Almere City met een schot van afstand op voorsprong. Dat was echter niet genoeg voor de overwinning. Ruim tien minuten voor tijd kreeg Jong Ajax een penalty. Een buitenkansje dat door Zian Flemming met beide handen aan werd gegrepen: 1-1. In de absolute slotseconde was het opnieuw Flemming die zijn waarde bewees. Met een hard schot zorgde hij ervoor dat de Amsterdammers alleen koploper blijven: 1-2 en zo konden ze in Nijmegen geen veestje vieren.

FC Dordrecht – Telstar 2-3

Telstar kende een valse start in Dordrecht. De ploeg van trainer Mike Snoei, die dit seizoen verrassend goed presteert, stond al binnen vijf minuten achter. Daarna was het de beurt aan Andrija Novakovich. De aanvaller, die dit seizoen zijn waarde al meermaals bewees voor de formatie uit Velssen, maakte de gelijkmaker én zette de gasten vervolgens ook op voorsprong. Mohamed Hamdaoui leek Telstar na ruim een uur spelen in veilige haven te schieten (1-3), maar Robert Mutzers bracht vlak voor tijd de spanning nog even terug. Daar bleef het echter bij, waardoor Telstar wederom drie punten bij kan schrijven.

Overige uitslagen:

FC Oss – Cambuur 2-1

FC Volendam – FC Eindhoven 3-2

Helmond Sport – Jong AZ 3-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen